رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تبریز تاکید کرد؛
مدیریت جامع حوزه های آبخیز راهکار برون رفت از بحران آب و خاک
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تبریز تاکید کرد: تنها راهکار برون رفت از بحران هدررفت منابع آب و خاک مدیریت جامع حوزههای آبخیز است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی، سعید پورحیدری در حاشیه اولین نشست کارگروه مدیریت جامع حوزههای آبخیز در محل سالن جلسات فرمانداری تبریز، ضمن پر اهمیت شمردن حضور کلیه دستگاه های موثر و تاثیرگذار در فرایند برنامه ریزی حوزه های آبخیز جهت مدیریت یکپارچه منابع پایه، افزود: تنها راهکار برون رفت از بحران هدررفت منابع آب و خاک را مدیریت جامع حوزههای آبخیز است. وی تاکید کرد: استفاده از دانش بومی جوامع محلی و مردم به عنوان بهترین تصمیم سازان این عرصه در اولویت برنامه های پیشنهادی جهت تصمیم گیری مسئولان می باشد.
پورحیدری ادامه داد: با توجه به خصوصیات بارشی نزولات جوی در بعضی از فصول سال در شهرستان تبریز، منجر به بروز سیلاب های مخربی در مناطق مشرف به اتوبان شهید کسایی و اتوبان پاسداران و ورود سیلاب به کلانشهر تبریز می شود که تا کنون منجر بروز خسارات جدی در این مناطق شده است. این مقام مسئول همچنین افزود: در صورت تدوین سند راهبردی طرح مدیریت جامع حوزههای آبخیز و ابلاغ اعتبارات پروژههای اجرایی که در آن مصوب می گردد، بحران سیلاب های ورودی به کلانشهر تبریز و سایر شهرهای شهرستان کنترل خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تبریز تاکید کرد: هر گونه برنامه ریزی منطقه ای و راهبردی جهت فعالیت های اقتصادی و اجتماعی، باید بر اساس مرز حوزه های آبخیز صورت گیرد.
پورحیدری اظهار داشت: محدوده جغرافیایی برنامه ریزان منطقه ای باید بر مبنای مرز حوزه های آبخیز تعیین شود و از آنجایی که که تمامی فعالیت های بخش کشاورزی، صنعت و غیره ارتباط مستقیمی با خصوصیات کمی و کیفی آب و خاک دارد، لذا مرز حوزه های آبخیز به عنوان خطوط تقسیم کننده آب باید مبنای توسعه اقتصادی در بخش های مختلف قرار گیرد. وی گفت: میزان منابع پایه موجود در داخل حوزه های آبخیز تعیین کننده میزان بهره برداری از این منابع ارزشمند جهت فعالیت های اقتصادی است.
ارسال به دوست