گیلان/ رویش دوباره «سرخدار» و «شاهبلوط» در شفت در راستای طرح مردمی یک میلیارد درخت
منابع طبیعی شفت با همکاری تشکلهای مردمنهاد در پی فرمان رهبری معظم انقلاب مبنی بر غرس یک میلیارد نهال طی چهار سال، رویشگاه شاهبلوط و سرخدار را با غرس اینگونههای ارزشمند، احیا کرد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- «هر ایرانی سه درخت بکارد، کاشت یک میلیارد نهال در چهار سال محقق میشود»؛ این فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در 15 اسفندماه سال گذشته بود که بنایی شد برای توجه همگانی جهت کاشت نهال در سراسر کشور؛ قرار بود هر ایرانی سه نهال بکارد تا در طی چهار سال، حدود یک میلیارد نهال در کشور غرس شود.
در راستای غرس یک میلیارد نهال در کشور پس از فرمان مقام معظم رهبری، غرس ۳۲میلیون اصله نهال در گیلان طی برنامه چهارساله هدفگذاری شد که از سال گذشته در دستور کار آحاد مردم و مسئولان نیز قرار گرفت.
شهرستان شفت در غرب استان گیلان، 32 هزار هکتار جنگل و 12 هزار هکتار مرتع دارد و غرس نهال در این شهرستان با پوشش طبیعی گسترده یکی از اقدامات دولت سیزدهم با مشارکت فعالانه مردم است.
یکی از اقدامات ارزشمندی که طی یک سال اخیر موردتوجه مردم و منابع طبیعی گیلان و شهرستان شفت قرارگرفته، غرس نهال گونههای ارزشمندی نظیر سرخدار است؛ همان درختی که طی سالهای اخیر درگیر آفات و امراض شد و در ورطه انقراض قرار گرفت.
اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شفت با همکاری تشکلهای مردمنهاد و با اولویت حفظ و گسترش گونههای بومی در روستای ویسرود، در راستای منویات مقام معظم رهبری «هر ایرانی سه اصله نهال» و همچنین طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت»، اقدام به غرس نهال سرخدار طی سهماهه اخیر کرد.
سرخدار از گونههای ارزشمند در شفت است که تشکل مردمنهاد حافظان هیرکانی بعد از شش سال قلمه گیری و تکثیر نهالها، آن را آماده غرس در عرصههای جنگلی و رویشگاه این گیاه ارزشمند کرده است.
علاوه بر غرس سرخدار در ویسرود، مردم روز گذشته یک هزار اصله نهال شاهبلوط و بلوط را در جنگلهای ویسرود شهرستان شفت غرس کردند.
درخت شاهبلوط، خاص مناطق مدیترانهای با زمستانهای ملایم بوده و رویشگاه طبیعی آن در مناطق مرتفع کوهستانی با خاک مرطوب و زهکشی مناسب است که در کشور ما تنها در مناطق محدودی از جنگلهای گیلان بهویژه شفت، رویش دارد.
برداشت شاهبلوط همهساله از اوایل مهرماه در بیش از ۴۰۰هکتار از اراضی گیلان بهصورت پراکنده و تکدرخت در اراضی شیبدار روستاهای ویسرود، سایننگاه، کلوان، گیشم، طالقان و بابارکاب آغاز میشود.
شاهبلوط بهعنوان میوه خوراکی سرشار از ویتامین ب و ث بوده و همچنین میوه و برگهای تازه و گلهای آن اثر دارویی داشته و شهد گلهای درخت شاهبلوط در تغذیه زنبورعسل نقش مؤثری دارند و از این حفظ و تکثیر آن یک نیاز ضروری به شمار میرفت.
حفظ، تکثیر و مراقبت از گونههای ارزشمندی نظیر سرخدار، شاهبلوط و یا شمشاد در استان گیلان و شفت اقدامی راهبردی و ضروری است که باید با مشارکت عمومی و فعالانه مردم و طبیعت دوستان محقق شود که این اقدام با سیاستگذاری درست و خوب تا حدودی محقق شده و البته باید استمرار داشته باشد.
با توجه به همراهی و همگرایی منابع طبیعی با مردم و تشکلهای مردم پایه در غرس نهالهای سرخدار و شاهبلوط لازم است شرایط برای غرس گونههای درخطر انقراضی چون شمشاد نیز در دستور کار قرار بگیرد و اکوسیستم طبیعی گونههای گیاهی در منطقه هیرکانی حفظ و حراست شود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |