اعزام تیم منابع طبیعی ایران به سمینار بین‌المللی جنگلداری چین؛
در «سمینار همکاری‌های بین‌المللی جنگلداری کشورهای عضو ابتکار کمربند و جاده» چه گذشت؟

تاریخ انتشار : دوشنبه ١٨ تير ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١٤:٠٨ - گروه خبری : اخبار استان

خرداد و تیر امسال، «سمینار همکاری‌های بین‌المللی جنگلداری کشورهای عضو ابتکار کمربند و جاده» با حضور کارشناسان منابع طبیعی ایران و ۶ کشور دیگر به میزبانی آکادمی ملی جنگلداری و مراتع چین برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، هفته پایانی خردادماه امسال سومین تیم کارشناسان منابع طبیعی کشورمان با سرپرستی سید ناصرالدین عمادی، مشاور و بازرس ویژه رئیس سازمان در امور حفاظت از منابع طبیعی، با هدف دریافت آموزش‌های بین‌المللی به‌منظور ظرفیت‌سازی و استفاده از دانش روز، همراه با کارشناسان سایر کشورها به «سمینار همکاری‌های بین‌المللی جنگلداری کشورهای عضو ابتکار کمربند و جاده» که در کشور چین برگزار شد، اعزام شدند.
این سمینار با حضور هفت کشور از جمله فیجی، تایلند، رومانی، مصر، نپال، اتیوپی و جمهوری اسلامی ایران از ۲۶ خرداد تا ۷ تیر ۱۴۰۳ به میزبانی آکادمی ملی جنگلداری و مراتع چین برگزار شد.
«سمینار همکاری‌های بین‌المللی جنگلداری کشورهای عضو ابتکار کمربند و جاده» شامل هفت بخش آموزشی بود که عبارت‌اند از؛ معرفی کلی تمدن و فرهنگ چین، جنگلداری در چین و همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه، اجرای کنوانسیون‌های تالاب‌ها و روابط بین‌الملل، الگوهای نمونه چین در مقابله با بیابان‌زایی، اقدامات چین در زمینه توسعه جنگل و مقابله با تغییرات اقلیمی، برقراری تعادل بین انسان و طبیعت، تلاش‌های اکولوژیکی چین برای از بین بردن فقر و ارائه تجارب به سایر کشورها.
همچنین در بخش میدانی این سمینار، بازدیدهای میدانی از جمله بازدید از «پارک ملی موتانیک جنگلی یوژو»، بازدید از مرکز تولید، تحقیقات و گسترش گونه ارغوان، بازدید از نهالستان‌ها و طرح‌های نمونه جنگلکاری و تولید نهال جنگلی و بازدید از «ژئوپارک ملی یون‌تای‌شان»، برای کارشناسان کشورهای مهمان برگزار شد.
«ژئوپارک ملی یون‌تای‌شان» با مساحت ۵۵ هزار و ۶۰۰ هکتار به عنوان یکی از مناطق حفاظت‌شده در چین، نمونه‌ای برجسته در زمینه حفاظت از میراث طبیعی و محیط‌زیست، حفظ تنوع زیستی و گردشگری پایدار به همراه آموزش بازدیدکنندگان برای احترام به طبیعت و فرهنگ منطقه است.
در روز پایانی این رویداد، سخنرانی و تقدیر و تشکر از عوامل برگزاری سمینار به نمایندگی از همه کشورها توسط احسان رنجبر از تیم ایران ارائه شد. همچنین در حاشیه این سمینار، مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، کتاب و تندیس این استان را به رئیس آکادمی جنگلداری و مرتع چین اهدا کرد.
گفتنی است، تیم سرپرستی ایران به سرپرستی سید ناصرالدین عمادی، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی کشور، پنجشنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۳ به ایران بازگشت.

نسخه چاپی

ارسال به دوست