آفرود سواری لجامگسیخته ممنوع!
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با تأکید بر تخلف بودن آفرود سواری لجامگسیخته، از برنامهریزی جهت تدوین دستورالعمل آفرود سواری در صورت به رسمیت شناخته شدن این اقدام تحت عنوان «ورزش» توسط وزارت ورزش و جوانان خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایانا- سرهنگ علی ملکی آهنگران با بیان اینکه یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی وظیفه دارد از عرصههای منابع طبیعی صیانت کند تأکید کرد: هر اقدامی که به عرصههای تحت نظارت حوزه استحفاظی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، شامل آب، خاک و پوشش گیاهی آسیب برساند برابر با ضوابط و قوانین موجود، مورد برخورد یگان حفاظت منابع طبیعی قرار میگیرد.
وی با توجه به آغاز فصل سرد و رونق کویرگردی تصریح کرد: بهطور مشخص، عمل آفرود سواری در طبیعت و کویر بهصورت لجامگسیخته و بهدلخواه ممنوع است و مورد برخورد قرار میگیرد؛ اما این سازمان برنامه دارد، در شرایطی که آفرود سواری از طرف وزارت ورزش و جوانان بهعنوان یک ورزش به رسمیت شناختهشده باشد؛ دستورالعمل انجام این اقدام را تدوین و ابلاغ کند.
آهنگران گفت: ما بهصورت کلی برای رفتارهای آسیبزننده به طبیعت قوانین، ضوابط و دستورالعملهایی داریم ولی دستورالعمل ویژهای در ارتباط با آفرود سواری وجود ندارد. با این هدف برگزاری نشستی با مسئولین وزارت ورزش و جوانان بهعنوان متولی این امر در دستور کار و در دست پیگیری است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خاطرنشان کرد: هر کس، به هر نحوی که وارد عرصههای منابع طبیعی، شامل بیابان، کویر، جنگل یا مرتع میشود، باید خود را مسئول و حافظ منابع طبیعی بدانند. منابع طبیعی گوهرهای گرانبهایی هستند که به ما به امانت سپردهشدهاند؛ و باید سالم به نسلهای بعد منتقل شوند.
وی رفتاری که باعث شود به خاک، یا پوشش گیاهی بسیار ارزشمند این مناطق آسیب وارد شود، ازجمله آتشافروزی و سوزاندن پوشش گیاهی مناطق کویری و آفرود سواری لجامگسیخته را از مصادیق رفتارهای آسیبزننده به عرصههای کویری قلمداد کرد و گفت: بهطورکلی طبیعتگردی باید مسئولانه و با هماهنگی با سازمان منابع طبیعی انجام شود.
آهنگران بیان کرد: در حال حاضر آماری از میزان برخورد یگان حفاظت منابع طبیعی با آفرود سوارها بهصورت مشخص احصاء نشده ولی امکان احصاء این آمار وجود دارد.
ارسال به دوست