اقدامات جنگلبانان فداکار، تضمین کننده امنیت زیستی انسان ها
اگر مسئولیتی به ما واگذار شده، باید از تلاش و فداکاری همه همکاران زحمتکش بخصوص عزیزانی که در ماه اخیر جانشان را بخاطر حفظ امنیت زیستی ما از دست دادهاند صمیمانه قدردانی و به عنوان مسئول، این ضایعه دردناک را به جامعه منابع طبیعی تسلیت بگوییم و صدای جنگلبانان مظلوم مان باشیم.
امنیت زیستی در منابع طبیعی، به عنوان مجموعه ای از اقدامات پیشگیرانه، مدیریتی، مقابله ای و سازگارانه برای کاهش خطرات زیستی قلمداد می شود که سالیانه در این سازمان از طریق پروژه های جنگلکاری، بیابان زدایی، مدیریت مراتع و آبخیزداری توسط بخش های فنی و حفاظتی مورد برنامه ریزی و اجرا قرار می گیرند.
برخی مناطق بصورت بالقوه و براساس شرایط اقلیمی و ژئومرفولوژی واجد منابع طبیعی پایدار و تجدید شونده هستند و برخی دیگر بصورت مصنوعی توسط انسان ایجاد می گردند. موضوع بر هم خوردن تعادل احیای سرزمین و تخریب آن که تحت تاثیر عوامل انسانی می باشد، بقدری حائز اهمیت است که در بسیاری از کشورها، پیشگیری، مدیریت و مقابله با تخریب اراضی جزء اولویت اول سیاست های توسعه پایدار قلمداد می گردد.
اهمیت پرداختن به مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم و تخریب سرزمین نظیر سیل های ویرانگر، طوفان های ماسه و گردوغبار و جلوگیری از آتش سوزی در جنگلها نیز امروزه در کنوانسیون های ریو، نظیر کنوانسیون تغییر اقلیم (UNFCCC) و کنوانسیون مقابله با بیابان زایی (UNCCD) جزء موضوعات اصلی نشست های اعضاء بوده و رسیدن به تعادل پایدار را به همکاری وسیع و بین المللی عنوان کرده اند.
در این میان هستند افرادی که شبانه روز جهت حفظ امنیت زیستی ما انسانها، از عرصه های احیاء شده و درختان محافظت و مراقبت می نمایند و طوری که ممکن است این گذشتشان به قیمت از دست رفتن جانشان تمام شود. جا دارد که از تلاش و فداکاری همه همکاران زحمتکش بخصوص عزیزانی که در ماه اخیر جانشان را بخاطر حفظ امنیت زیستی ما از دست دادند صمیمانه قدردانی و به عنوان مسئول، این ضایعه دردناک را به جامعه منابع طبیعی تسلیت بگوییم و صدای جنگلبانان مظلوم مان باشیم.
علی حاجی بگلو- معاون امور بین الملل
ارسال به دوست